درباره‌ی داریوش صفوت

هفتم آذرماه سال 1307 در شیراز، در خانواده‌ای كه نسل‌ها علم روز و هنر موسیقی را در خود حفظ كرده بودند، متولد شد. به واسطه‌ی شغل پدر، تا هفت‌سالگی در كنار حافظ ماند و بقیه‌ی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران، در مدرسه‌ی دارالفنون و مدرسه‌ی دارایی به پایان رساند. ابتدا فراگیری ویولُن و سه‌تار را نزد پدر آغاز كرد و سپس حبیب سُماعی آموزش سنتور را به وی عهده‌دار شد. سال 1326 در وزارت دارایی اشتغال یافت و تحصیلات دانشگاهی را در رشته‌ی حقوق دانشگاه تهران آغاز نمود.
به تكمیل هنر موسیقی نزد استاد ابوالحسن صبا پرداخت و این ارتباط را به مدت ده سال، یعنی تا پایان عمر استاد صبا، ادامه داد. اندیشه‌های ماتریالیستی آن روز بر وی نیز بی‌‌تأثیر نبود، به‌طوری كه مقالاتی را با نام خود یا با نام مستعار، در مورد مسائل روز (و همچنین موسیقی) در مجلات و روزنامه‌ها منتشر كرد. بی‌قراری وی در اندیشه و هنر، منجر به فعالیت‌های زیادی گردید كه در بخش‌های دیگر مطالعه می‌كنید.
در سال 1339، موسی‌خان معروفی او را با استاد نورعلی الهی، عارف، فیلسوف و موسیقی‌دان بزرگ معاصر آشنا كرد و این آشنایی مسیر فكری و اعتقادی و بهتر گفته شود زندگی او را یكسره تغییر داد. در اواخر سال 1339 برای تدریس در مركز مطالعات موسیقی شرقی در انستیتو موزیكولوژی سوربن به فرانسه رفت و به موازات آن، در رشته‌ی حقوق بین‌الملل دكترا دریافت نمود.
در اولین بازگشتش به ایران در سال 1342، ازدواج نمود و برای تكمیل تحصیلات و تحقیقاتش مجدداً به فرانسه بازگشت. در سال 1344 به ایران مراجعت نمود و صفحه‌ی جدیدی را در زندگی خود ورق‌ زد. او با تأسیس مركز حفظ و اشاعه‌ی موسیقی اصیل ایرانی در سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران و سپس تدریس و مدیریت در گروه موسیقی دانشكده‌ی هنر دانشگاه تهران، یكی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های موسیقی در ده‌های اخیر بوده است.
داريوش صفوت ده دقيقة بامداد روز سه‌شنبه ۲۷ فروردين ۹۲ در تهران و در منزل شخصي دنيا را ترك كرد و پيكر او در ساعت ۹:۳۰ دقيقه روز جمعه مورخ ۳۰ فروردين در آرامستان بهشت سكينه (قطعه 12 رديف 1 شماره 7) به خاك سپرده شد.
در صفحات دیگر همین بخش، توضیحاتي در خصوص «خانواده»، «موسیقی»، «تحصیلات»، «نشان‌ها و عناوین» و «اظهارات دیگران» مطالعه می‌كنید، كه ما را از بیان مطالب بیشتر در این صفحه مستغنی می‌كند.

Navigation

Social Media